Usporio rast ekonomije Sjedinjenih Američkih Država

Usporio rast ekonomije Sjedinjenih Američkih Država

Na putu od Bara do Boljara probijen još jedan tunel

PODGORICA, 17.02.2018
SEEbiz.eu

Reč je o deonici dugoj 26,2 kilometra. "Završeni su radovi na probijanju četiri tunela, a u toku februara očekuje se i proboj tunela Mala trava, čija ukupna dužina iznosi 3.727 metara. Tunel se nalazi na trećoj sekciji, u blizini Veruše", navodi se u podacima Ministarstva saobraćaja i pomorstva

Ilustracija foto: pixabay.com

Auto-put Bar-Boljare dobio je još jedan tunel. Naime, kako prenosi SEEbiz/investitor.me, zaključno sa prvom sedmicom februara, okončani su radovi na iskopu i primarnoj podgradi tunela u dužini od 26,2 kilometra. 

Kako je istaknuto, reč je o 75 odsto ukupne dužine svih tunela na prioritetnoj dionici Smokovac-Uvač-Mateševo, koju gradi kineska kompanija China Road and Bridge Construction (CRBC).

Prema podacima Ministarstva saobraćaja i pomorstva, u koje su Vikend novine imale uvid, radovi su se u januaru odvijali na cijeloj dionici, iako slabijeg intenziteta zbog novogodišnjih praznika i nepovoljnih vremenskih prilika.

"Završeni su radovi na probijanju četiri tunela, a u toku februara očekuje se i proboj tunela Mala trava, čija ukupna dužina iznosi 3.727 metara. Tunel se nalazi na trećoj sekciji, u blizini Veruše", navodi se u podacima Ministarstva.

Na tempo radova posebno su uticale vremenske neprilike, tačnije na mostovima i otvorenoj trasi, ali se i pored toga očekuje skora izgradnja rasponske konstrukcije mosta Moračica, najzahtjevnijeg objekta prioritetne dionice auto-puta.

Kako prenose pomenuti portali, izlivanje pet stubova Moračice, od kojih će najviši biti visok 180 metara, završeno je krajem oktobra prošle godine. Od tada CRBC i podizvođači rade na nultom segmentu rasponslce konstrukcije koji će spajati stubove. To je zahtjevniji dio posla od izlivanja stopa, pa je očekivani dnevni napredak sporiji, jer se sve ratdi na visini iznad 100 metara.

Podsetimo, na samoj trasi auto-puta dugoj 41 kilometar, planirana je gradnja 20 mostova, ukupne dužine 6.122 kilometra, bez priključnih rampi, petlji i nadvožnjaka. Radovi se trenutno izvode na 15 mostova, različitog intenziteta.

Što se tiče tunela, kojih na prioritetnoj dionici ima 16, do sada su potpuno probijena njih četiri – Jabučki krš, Klopot, Vilac i Mrke, dok će Mala trava biti peti. Prema ranijim najavama, proboj svih tunela očekuje se do ljeta