Turska želi širu energetsku saradnju sa Srbijom

Turska želi širu energetsku saradnju sa Srbijom

Od petka počinje najlepša smotra dvo, tro i četvorotočkaša u ovom delu Evrope

BEOGRAD, 20.03.2019

Od 22. do 31. marta na Beogradskom sajmu biće održani saloni automobila, motocikala, privrednih vozila...Najavljene su brojne premijere, nastupiće 400 izlagača iz 30-ak zemalja. Organizatori očekuju više od 145.000 posetilaca.

Novi Jaguar I Pace foto: pixabay.com

Ferarri portofino”, “Jaguar I Pace”, “BMW Serija 3”, “Rolls Royce”...samo su neki od lepotana na četiri točka oko kojih će se dići najveća prašina na predstojećoj najvećoj sajamskog smotri u ovom delu Evrope – 54. Međunarodnom salonu automobila. Biće tu modela iz Francuske, Japana, Italije...ukupno 30-ak zemalja.

Kako navode iz Beogradskog sajma, pod sloganom “U retrovizoru”, na ovoj smotri će se od 22. do 31. marta predstaviti više od 400 izlagača, 35 automobilskih brendova, kao i 11 brendova proizvođača lakih privrednih vozila.

U istom periodu pod kupolama sajma biće održan i 13. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme “Motopassion”. U brojkama: 36 brendova, od čega 23 imaće 50 premijernih nastupa. Tu će biti prikazane “ljute mašine” “Yamaha”, “BMW”, “Harley Davidson”...

Ukupno automobili i motori, odnosno kvadovi, skuteri i oprema, privuku desetine i desetine hiljada posetilaca. Ove godine se, kažu iz BG Sajma, oćekuje više od 145.000 ljudi.

Za njih su izlagačii spremili 48 automobilskih premijera (26 brendova), a 15 brendova je najavilo 32 noviteta ili redizajnirane modele.

Kada je o lakim privrednim vozilima reč, među pomenutih 11, biće, između ostalog “Fijat”, “Gaz” i “Ford”.

Dvo, tro i četvorotočkaši će tih deset dana biće parkirani u čak sedam hala Beogradskog sajma, na impozantnih 37.000 metara kvadratnih izložbenog prostora.

Interesantno je da će nasuprot premijera luksuznih automobila, svojih pet minuta na ovogodišnjem salonu ilmati i lepotani starog kova, sasvim posebne vrednosti. Naime, ispred upravne zgrade BG Sajma biće održana Međunarodna smotra i parada oldajmera “Memorijal princa Tomislava Karađorđevića”.

Dodajmo svemu ovome i prateću industriju - rezervne delove, auto-kozmetiku, derivate naftne industrije...

Dakle, za svakoga po nešto. Neko će kupovati, neko samo razgledati i fotografisati, neko sklapati nove poslove.

Neko je već “kaparisao” ultraluksuzni model automobila (to je ono “prvo se prodaju najskuplji automobili”), neko će gledati kako da neki model od recimo do 15-ak hiljada evra uklopi uz svoje mogućnosti mesečne otplate, neko će sa sajma otići sa novim motocilom ili privrednim vozilom.


 

Beogradski sajam/M.Božanić