Timomed Knjaževac najbolji korporativni brend u grupi med i proizvodi od meda

Timomed Knjaževac najbolji korporativni brend u grupi med i proizvodi od meda

JVP Vode Vojvodine na regati obeležilo Dan Dunava

NOVI SAD, 30.06.2022

Povodom Dana Dunava, JVP „Vode Vojvodine“ organizuje već deceniju i po rekreativnu regatu, kako bi ukazalo na velike plovne potencijale i značaj nautičkog turizma. Ovaj praznik, obeležen je u Apatinu, uz humanitarne i ekološke sadržaje. Dunav je druga po veličini evropska reka, sa svojih 2.850 km, a kroz Srbiju teče u dužini od 587 kilometara.

JVP „Vode Vojvodine“ obeležilo je juče Dan Dunava u Apatinu, gradu koji je na ovaj „rečni“ praznik bio domaćin ovogodišnjoj tradicionalnoj regati u organizaciji ovog javnog preduzeća. Na obali Dunava organizovan je program za decu, a potom je održan koncert na vodi, praćen vatrometom i puštanjem lampiona. Ovom prilikom, Udruženju „Čepom do osmeha“ uručen je deo otpadnog materijala skupljen na regati, koja je, simbolično, baš na Dan Dunava napustila vojvođanske kanale i ušla u Dunav preko prevodnice Bezdan.

Ove godine regata ima i humanitarni i ekološki karakter "U saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“ organizovali smo sakupljanje reciklažnog otpada i sva sredstva biće namenjena za kupovinu pomagala za devojčicu iz Valjeva i dečaka iz Novog Sada“, istakla je izvršna direktorka JVP „Vode Vojvodine“, Danka Vasiljević.

Ona je navela da je dolazak regate u Apatin, po prvi put, Dunavom iz kanala "Dunav Tisa Dunav" omogućen nakon velike rekonstrukcije prevodnice Bezdan. Zanimljivo je da je student Fakulteta Tehničkih nauka u Novom Sadu, Marko Ađin, čije rešenje je pobedilo na konkursu JVP „Vode Vojvodine“ za logo regate, rođeni Apatinac.

„Apatin se nalazi na polovini plovnog toka Dunava i to nama neopisivo mnogo znači za turizam“, rekao je zamenik predsednice Opštine Apatin, Radovan Đukić, koji se zahvalio što se i ovaj grad našao na ruti ovogodišnje regate.

Dan Dunava – 29. jun, obeležen je juče u 14 zemalja dunavskog basena. Dunav je druga po veličini evropska reka, sa svojih 2.850 km, dok kroz Srbiju teče u dužini od oko 587 km. Povodom Dana Dunava, JVP „Vode Vojvodine“ organizuje već deceniju i po rekreativnu regatu, kako bi ukazalo na velike plovne potencijale Vojvodine, značaj nautičkog turizma, i očuvanja životne sredine.

 

Privredni.rs

Foto:JVP Vode Vojvodine