Vozom do Novog Sada od novembra 2021. godine

Vozom do Novog Sada od novembra 2021. godine

Uskoro u fukciji elektronska pijaca, za kupovinu, prodaju i otpremanje robe

BEOGRAD, 06.04.2020

Reč je, kaže ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, o sistemu koji sistem koji će povezati prodavce, kupce i one koji su spremni da dostave robu, koja sada nije dostupna jer su pijace zatvorene zbog epidemije koronavirusa. "Tu ćemo uvezati i one koji žele da kupe, one koji žele da prodaju, ali i one koji će otpremati tu robu od tačke A do tačke B", objašnjava on.

Koronavirusom pogođeni su i poljoprivreenici jer im je prodaja robe otežana. Naime, svoje proizvode, dok je na snazi vanredno stanje zbog epidemije COVIDA-19, ne mogu plasirati na zelene pijace. Na rapolaganju im je sostava na kućnu adresu potrošača, što telefonom, što elektronskim putem.

Tim povodom, ministar poljoprivrede, šumarstva i voprivrede Branislav Nedimović rekao je, gostujući na RTS, da će tim stručnjaka pokušati da do kraja nedelje stavi u funkciju "elektronsku pijacu Srbije".

Reč je, objašnjava ministar, o sistemu koji sistem koji će povezati prodavce, kupce i one koji su spremni da dostave robu, koja sada nije dostupna jer su pijace zatvorene zbog epidemije koronavirusa. "Tu ćemo uvezati i one koji žele da kupe, one koji žele da prodaju, ali i one koji će otpremati tu robu od tačke A do tačke B", objašnjava Nedimović.

On ovom prilikom podseća da kretanje, odnosno prevoz robe nije zabranjen.

Kako on objašnjava, ako proizvođač ima nešto u ponudi, on će to da prijavi elektronski. "S druge strane, imate tražnju. Imamo i dodatnu kategoriju, a to su lica koja su spremna to da prevezu. Imamo i dosta skladištara koji imaju slobodne prostore", ukazuje ministar Nedimović.

On je najavio da će elektronska pijaca pred kraj nedelje biti potpuno stavljena u funkciju.