Porast industrijske proizvodnje za 1,7 odsto u julu

Porast industrijske proizvodnje za 1,7 odsto u julu

Posle skoro dve godine, Poljoprivredni sajam u Novom Sadu otvoren za posetioce

NOVI SAD, 17.09.2021

Pored Češke, koja je Zemlja partner, na Sajmu učestvuju privrednici iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske, Rusije. Vakcinisani posetioci prilikom ulaska pokazivaće digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o vakcinaciji a oni koji nisu vakcinisani moći će da uđu u krug sajma uz potvrdu o preležanom kovidu, negativan PCR test ili negativan antigenski test koji se radi na licu mesta. Ista pravila važe i za izlagače

U subotu 18. septembra na Novosadskom Sajmu otvara se 88 po redu Međunarodni sajam poljoprivrede, koji traje do 24. septembra. To je prva manifestacija otvorena za posetioce od 2019. godine, a održava se uz dozvolu Kriznog štaba.

Na Novosadsko0m sajmu će se u istom terminu održani i 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

Kako se navodi u saopštenju Sajma, pred posetiocima će se naći najsavremenija poljoprivredna mehanizacija i oprema za prehrambenu industriju, biće održane Nacionalna izložba stoke, Izložba genetskih potencijala, Izložba organskih proizvoda proizvoda s oznakama geografskog porekla, kao i oznakom “Srpski kvalitet” i zanatskog piva. Nekoliko zemalja će se predstaviti na kolektivnim izložbama, a pored Češke, koja je Zemlja partner Poljoprivrednog sajam, učestvuju privrednici iz Italije, Holandije, Mađarske, Španije, Bosne i Hercegovine, Belorusije, Poljske, Rusije.

Distributeri opreme za lov i ribolov izložiće bogatu ponudu poznatih proizvođača, a dolaze i izlagači koji koriste i gazduju šumama, upravljaju prirodnim dobrima i bave se unapređenjem lovstva i ribarstva. 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je pokrovitelj nacionalnih izložbi na Poljoprivrednom sajmu, a po rečima državnog sekretara Senada Mahmutovića, i ove godine će posetioci, kao i poslovni partneri biti u prilici da se upoznaju s radom i aktivnostima Ministarstva koje doprinose razvoju poljoprivrede.

"Na osnovu rezultata koje postižemo nesumnjivo je da u poljoprivredi raspolažemo velikim potencijalima i potpuno je jasno da ova oblast ima odlične perspektive za razvoj" rekao je Mahmutović na konferenciji za novinare.

Desetu godinu zaredom kompanija "Generali Osiguranje Srbija" je strateški partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Poljoprivrednog sajma, kao i sajmova lova i ribolova i ekologije.

Posetioce sa kupljenim ulaznicama očekuju vredni pokloni - traktor, pneumatska sejalica, prikolica i traktorska kosilica. Agropanonka će srećnom posetiocu pokloniti traktor „belarus"

Vakcinisani posetioci prilikom ulaska pokazivaće digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o vakcinaciji a oni koji nisu vakcinisani moći će da uđu u krug sajma uz potvrdu o preležanom kovidu, negativan PCR test ili negativan antigenski test. Ista pravila važe i za izlagače

 Novosadski sajam obezbedio je, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, brze antigenske testove koji su uračunati u cenu ulaznice. Testiranje će biti obavljeno prilikom ulaska u sajamski krug a procedura će, kako se navodi trajati desetak minuta.

Pojedinačne ulaznice koštaju 600 dinara, a kolektivne 400 dinara. Za penzionere, decu od sedam do 12 godina, kao i za đake i studente u kolektivnim posetama karta košta 250 dinara.

Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 9 do 19 časova. Pojedinačne ulaznice koštaju 600 dinara, kolektivne su 400, a za penzionere, decu od 7 do 12 godina, đake i studente u kolektivnim posetama 250 dinara.

Privredni.rs